Så blev Marte av med sina muskelbesvär

Visste du att magnesium är en av de viktigaste mineraler din kropp behöver, men att många människor får alldeles för lite av det?

Marte Lehne Brandt (36) valde för flera år sedan att börja med MagnesiMed på grund av muskelbesvär och kramper.

– Jag har sedan barnsben besvärats av kramper, både i fötterna och benen, särskilt när jag dansade balett under uppväxten.

Men det var först när Marte blev tipsad av sin läkare att börja med magnesiumtillskott under sin första graviditet som hon började med MagnesiMed.

– Då besvärades jag mycket av kramper, speciellt på natten, och sov dåligt på grund av det, säger hon.

Magnesium kosttillskott är bra för muskelfunktionen, men få människor vet vikten av mineralet i andra metaboliska processer. Kroppen behöver magnesium för att D-vitamin ska aktiveras. Brist på D-vitamin kan orsaka låg energi, nedstämdhet, muskelsvaghet – och i mer allvarliga fall försvagat skelett. Magnesium hjälper också till att reglera blodsockret.

En viktig mineral

Business Manager i Pharmatech, Geir Andreas Lund, producerar den komplexa magnesiumprodukten MagnesiMed från Naturamed Pharma. Han förklarar varför den fungerar så bra:

– MagnesiMed är berikad med vitamin B6 och vitamin C, som bidrar till att öka upptaget av magnesium, samt Niacin och BioPerine. Trollhassel och tallbarkextrakt finns också i tillskottet – detta kan öka cirkulationen enligt studier, säger Geir Andreas Lund.

För Marte tog det inte lång tid innan besvären blev mycket bättre efter att hon startat med kosttillskottet, och hon har använt MagnesiMed till och från sen dess.

– Jag tränar och är aktiv, och speciellt under säsongen när jag springer ute har jag positiv erfarenhet av att tillskottet hjälper bra mot kramper.

God effekt

Geir Andreas Lund på Pharmatech förklarar vidare att en för låg magnesiumdepå kan orsaka muskelkramper, koncentrationssvårigheter, låg energi och dålig sömnkvalitet. Det är många som inte får i sig tillräckligt med magnesium genom sin kost.

– Magnesium reglerar den naturliga hormonella balansen och förkortar återhämtningstiden under aktivitet, vilket innebär att idrottare och motionärer har en god effekt av tillskottet. Mineralet är nödvändigt för att överföra nervsignaler till musklerna, och bristen på magnesium kan därför leda till kramper, samt ömma och stela leder. Det är ett universellt mineral som alla människor i alla åldrar behöver, säger han.

Fungerar varje gång

Marte säger att hon har perioder där hon inte tar MagnesiMed eftersom hon inte är lika aktiv, men efter ett tag kommer kramperna tillbaka. Då finns det bara en sak som hjälper.

– Det är otroligt obehagligt att vakna upp på natten med en känsla av att benet lever sitt eget liv, så då är det bara att börja med tillskottet igen, avslutar hon.

PS: Beställ nu och få en spännande överraskning i välkomstgåva!

  • Specialerbjudande! Få 30 dagars förbrukning och en välkomstgåva för 0 kr!*

    Ja tack, skicka mig 30 dagars förbrukning av MagnesiMed för 0 kr + porto 49 kr. Tillsammans med välkomstpaketet får jag också en överraskningsgåva. Som abonnent får jag regelbundna försändelser varannan månad för endast 349 kr + porto 49 kr, totalt 398 kr, så länge jag själv önskar. Abonnemanget har ingen bindningstid, och jag kan när som helst meddela om jag inte vill ha mer. Jag har 14 dagars ångerrätt på välkomstpaketet. Det enda jag måste betala är returportot. Returinstruktioner följer med i försändelsen. Erbjudandet gäller endast 1 gång per hushåll och till personer över 18 år. Kosttillskottet MagnesiMed produceras i Norge och levereras av NaturaMed Pharma AB.

    Ja tack, jag vill bli HÄLSA+ medlem gratis. Läs villkoren här

    Ja tack, jag vill gärna bli medlem i NaturaMed Pharmas fördelsprogram HÄLSA+, helt kostnadsfritt. Mina kundupplysningar lagras för att garantera mig bästa möjliga service, fördelaktiga erbjudanden, nyheter, tävlingar och annat spännande med jämna mellanrum, via brev, e-post, sms och telefon, även om jag är reserverad mot annan reklam. Jag samtycker till att bli kontaktad brev e-post sms telefon. Jag kan när som helst ändra detta genom att kontakta kundtjänst.